Harjoitusryhmät
Alkeiskurssi on ‘Alkeisympyrä’
Alkeiskurssi eli Alkeisympyrä alkaa tammikuussa ja elokuussa, mutta Alkeisympyrään voi hypätä mukaan aina lauantaisin klo 12 (T-paita-varustus), koska kaikki harjoitukset ovat keskenään samanarvoisia. Alkeisympyrän avulla pääsee nopeasti ja turvallisesti lajiin mukaan.
Mukaan voi tulla sellaisena kuin on, aluksi t-paita-varustuksessa. Alkeisympyrään kuuluu kaksi, samansisältöistä harjoitusta viikossa: lauantaina pääharjoitus ja tiistaina saman aihealueen kertaava harjoitus. Oman kehityksen ja riittävien toistojen takia on tärkeää, että osallistuu kahteen treeniin viikossa.
Alkeiskurssimme toteutetaan noin 20 tunnin kokonaisuutena. Noudatamme viikkoteemoja, jotka löytyvät Kotisivulta. Kussakin harjoituksessa keskitytään yhteen asiakokonaisuuteen - teemaan - perusteellisesti, rauhallisesti edeten ja paljon toistoja tehden - kunnon kohottamista ja venyttelyä unohtamatta.
Kaikki asiakokonaisuudet toistetaan Alkeisympyrän aikana kolmeen kertaan - halutessasi vielä useampaankin kertaan. Nämä asiakokonaisuudet ovat potkutekniikat, käsitekniikat, ottelu, liikesarja ja itsepuolustus. Alkeisympyrän päätyttyä voi suorittaa keltaisen vyön (8. kup) tai jatkaa harjoittelua useampia kierroksia ennen vyönäyttöä. Alkeisympyrän 2. kierroksen jälkeen pidetään harjoitusvyönäyttö (9.kup), jossa perehdytetään vyönäytön periaatteisiin.
Lapsille on omat vyövaatimukset ja heille pyritään pitämään omat lasten vyönäytöt.
Harjoitukset ovat kaksi kertaa viikossa ja treeniaika on 60/90 min. Viikolla oleva treeni on yhdessä Jatkokurssin kanssa. Alkeiskurssin jälkeen siirrytään Jatkokurssille.
Vyövaatimukset
Aikuisille ja lapsille on omat vyövaatimuksensa: pääosin samat, mutta lapsille on lisäksi erityisvaatimuksia. Lisäksi lapsille on ns. ‘lasten taekwondo’-vaatimuksia, joissa käsitellään mm. kiusaamista, eksymistä ja epärehellisiä aikuisia. Lasten vyövaatimuksilla pyritään tukemaan lasten sen hetkistä kehitystä ja motivoimaan harrastuksen jatkuvuutta. Vyövaatimukset löytyvät kotisivun jäsensivuilta. Lapsille voidaan antaa vyöhön harmaita Plusnatsoja silloin, kun määrät eivät riitä varsinaiseen vyönäyttöön.
Vyövaatimuksia testataan vyönäytössä, joita aiemmin kutsuttiin vyökokeeksi. Näytöllä pyritään korostamaan tapahtuman koulutuksellista näkökulmaa: vyönäyttö on erinomainen harjoitus, jossa kukin näyttää parasta omaa osaamistaan. Mikäli vyönäytössä ei jotain osa-aluetta osata riittävän hyvin, kyseisen osa-alueen voi näyttää opettajalle myöhemmin.
Alle kouluikäisille lapsille ei ole vyövaatimuksia.
Vyönäyttöihin kutsutaan harrastajat, joilla on riittävä aktiivisuus ja osaaminen sekä oikea asenne. Vähimmäisvaatimus aktiivisuudelle on esitetty sabumnim Esa Lappalaisen vyönäyttövaatimuksissa. Muut kriteerit ohjaajat arvioivat.
Vyönäyttöön osallistuvalla tulee olla Suomen Taekwondoliiton voimassa oleva lisenssi ja vyönäyttömaksu suoritettuna. Kuitit varaudutaan esittämään vyönäyttötapahtuman alkaessa pyydettäessä. Kutsumenettelyssä käytetään pääosin myclubia.
Vyönäytön pitävät sabumnim Esa Lappalaisen valtuuttamat ohjaajat oman valtuutuksensa osalta tai seuran sabumnimit tai muualla yhteistyöseuran vyökokeiden pitäjät. Ohjaajat myös arvioivat kutsukriteerit, laativat kutsut, pitävät vyönäytön ja toimittavat vyönäyttöpöytäkirjan omilla allekirjoituksillaan varustettuna Esa Lappalaiselle näytön jälkeen viikon kuluessa.
Ohjaajat tekevät ehdotukset vyönäyttöihin 4. kup vyöarvosta alkaen seuran sabunimeille riittävän ajoissa, jotta kutsut voidaan toimittaa ajoissa. Ehdotettavat täyttävät ohjaajien käsityksen mukaan kutsukriteerit (riittävä aktiivisuus ja osaaminen sekä oikea asenne).
Dan-kokeet pyritään pitämään (keväisin ja syksyisin) Sim UU -yhteistyöseurojen yhteisissä tai muissa kokeissa. Myös värivöiden näyttöjä voidaan yhdistää yhteistyöseurojen kanssa.
Painotetaan, että seurassa voi harrastaa lajia osallistumatta vyötapahtumiin tai suorittamalla vöitä, muita hitaampaan tahtiin.